tu ce vezi cand te uiti in oglinda?

am sa va spun o poveste 🙂 pe care ar fi bine s-o cititi cu atentie ….de ce in  postul asta?.. pai ptr ca e frumos aicisa da nu prea…

 1. ptr ca am simtit nevoia
 2. ptr ca ..e o modalitate relativ usoara de a-i lamuri pe unii sau pe altii
 3. ptr ca si tu te uiti in oglinda 🙂

Era odata un pusti pe nume Sfiric. Sfiric era istet, sensibil si cu simtul umorului, dar lumea din jurul sau era rea si superficiala. De fiecare data cand Sfiricel al nostru povestea din carti sau explica vreo dilema existentiala era tratat ca un infumurat si un laudaros! Oamenii il ocoleau, il invidiau si se temeau de el… era diferit, citea si cunostea raspunsuri la intrebari neraspunse!

Sfiricel era mandru de cunostiintele sale, dar singur! Trebuia sa faca ceva. Astfel s-a pus Sfiricel al nostru pe lucrat; lucra zi si noapte, statea in umbra si observa, nota ce vedea si lucra din nou! Timp de o iarna intrega Sfiricel a lucrat fara oprire. Iarna se sfarsise… asemenea creatiei sale. Se uita mandru la ea si zambi: vedea inteligenta, incredere si chipul unui tanar pregatit. Nu mai era pusti, Sfiric al nostru; crescuse intr-un flacau mandru si sanatos!

Poate va intrebati ce crease acest pusti frustrat si complexat… ei bine, Sfiricel a creat o masca! Dar nu era o simpla masca…ci una din oglinda! Cand o purta oamenii nu se mai fereau de el, il acceptau …il vedeau ca pe unul de-al lor! Oglinda din care masca era facuta era una speciala! Cand venea vorba de oameni, masca oglindea asteptarile celor ce o priveau! Sfiricel purta zilnic masca, iar oamenii il placeau. Doar acasa isi scotea masca…parintii trebuiau sa-l recunoasca!

Toata primavara fusese un succes. Vacanta de vara se apropia, iar Sfiricel al nostru era incantat!

Toata vara fusese un asemenea unui zeu… dar orbit de iluzia fericirii, Sfiricel a uitat sa isi scoata masca in fiecare noapte. Intors acasa dupa o vara lunga, parintii nu l-au mai recunoscut. Era chipul fiului lor, dar in rest totul era diferit.

Sfiricel se obisnuise cu masca sa, nici nu o mai simtea…se contopise cu ea!  Timp de 4 ani a purtat Sfiricel masca, patru ani in care masca sa a primit multe lovituri! In mod normal masca ar fi fost invulnerabila, dar privirea parintilor ce nu-si recunosteau fiul au ciobit-o!

Din cauza acelei mici imperfectiuni, masca a devenit vulnerabila… fragila… imperfecta! Incepuse sa reflecte gresit…iar cu fiecare lovitura  oglinda se crapa tot mai mult! Dupa acei 4 ani masca a inceput sa cedeze…Masca devenise deja un blestem pentru Sfiricel! Ea continua sa reflecte, dar crapata cum era, privitorii nu mai intelegeau ce vedeau!

Pe atunci a cunoscut-o pe ea!  Ea era diferita! Ea vedea masca, vedea crapaturile si stia ca in spatele acelei masti se ascunde altcineva! Din ziua in care cei doi s-au legat, masca a inceput sa se faramiteze. Fiecare zi pe care o petrecea Sfiricel cu Ea facea ca din masca sa sa mai cada inca o farama! Cu fiecare farama cazuta constiinta lui Sfiricel se trezea tot mai mult!

Asa a aparut Domnul Sfiric. Aceasta noua constiinta reprezinta adevarata personalitate a lui Sfiricel in amestec cu ultima farama din masca sa! Da! A mai ramas o bucata din masca… e strans lipita  si nimic nu pare sa o dezlipeasca! Ea ii acopera ochii si impreuna cu ei ii fereste parte din sufletul sau vulnerabil.

Asa se sfarseste povestea mastii lui Sfiricel! Cat de adevarata este nu va pot spune deoarece povestea mi-a fost spusa de catre un chip adesea strain mie! Ma intalnesc cu el de fiecare data cand ma uit in oglinda! Rar imi inspira incredere… este ceva in neregula cu ochii sai…

Anunțuri

3 responses to this post.

 1. Posted by gogu on 06/06/2010 at 10:51 pm

  Mdea, stric literar e o epava ordinara in care repeti aceleasi cuvinte si constructii de ien ori plus unu. Artistic vorbind nici n-are rost sa vorbim, cat despre poveste, nu prea ai reusit tu sa dai cortina la o parte, ai adus in discutie posibilitatea de a se rupe ceva dar, cum tie ti se rupe, finalul nu-i ca pe blog.
  O sa mori calcata de Pegas pe trecerea de cale ferata sub un Panzer albanez, pe un scaun cu roti ajutatoare. Apropo de ajutor, du-te la un consult:)) oamenii de acolo is foarte amabili din cate am vazut n-au refuzat pe nimeni:))

  Răspunde

 2. Posted by gogu on 06/06/2010 at 10:52 pm

  strict*

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: