hiena si caprioara zici..ha?

..acum.. daca iti sunt cunoscute cuvintele „hiena” si „caprioara” in aceeasi propozitie.. ceea ce va urma o sa te amuze mai mult ca sigur… daca nu… atunci cel mai probabil nu stii ce conotatii ascunse are textul care urmeaza.. in orice caz.. presupunand ca toti stiti ca un caine salbatic e tot un soi de hiena:)) hai sa va spun mitul mongol al facerii lumii:

Personaje principale: Cainele salbatic plin de curaj, de forta, caprioara cu blandetea, intuitia, eleganta ei.

Vanatorul si vanatul se intalnesc si se iubesc. Dupa legile naturii, unul trebuie sa-l distruga pe celalalt – dar in dragoste nu exista nici bine, nici rau, nu exista constructie, nici distrugere, ci doar miscari. Iar iubirea schimba legile naturii.

Cainele salbatic este un animal feminin. Sensibil, bun vanator pentru ca si-a dezvoltat instinctul, dar, in acelasi timp, timid. Nu foloseste forta bruta, ci numai strategia. Curajos si precaut, si iute. Intr-o clipa inlocuieste relaxarea totala cu tensiunea.

Caprioara? Caprioara are calitati masculine: viteza, cunoasterea. Amandoi calatoresc prin lumile lor simbolice, intalnirea lor pare imposibila dar alcatuiesc o pereche si, fiindca isi depasesc natura si limitele, fac sa fie posibila si existenta lumii.

Acesta este mitul mongol: iubirea se naste din naturi diferite, castiga forta din contradictii si se pastreaza prin transformare.

… de-as fi stiut cand trebuia ca exista mitul asta…. :))hiena si caprioara zici..ha?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: