Limitele iubirii

Sursa: 9AM

Limitele iubirii: Din ce categorie faci parte?Dragostea nu se intampla asa de usor, iar ideea ca „opusele se atrag” este cat se poate de falsa. Un barbat urat nu va putea tine niciodata langa el o femeie frumoasa si nici invers, indiferent de circumstante.

“Nu e de nasul meu”, sunt cuvintele pe care orice barbat sau femeie cu picioarele pe pamant le-a spus la un moment dat.

Poate ca iti place de baiatul de la bar sau fata care danseaza pe ring, dar o voce iti sopteste mereu in cap ca “nimic nu o sa se intample” – prietenii iti spun sa incerci, “ce ai de pierdut?” sau ca „nu e adevarat”, insa ei gresesc.

Povestile de dragoste fara frontiere sunt specifice basmelor, si acolo ar trebui sa ramana – “Frumoasa si Bestia” nu vor fi niciodata un cuplu fericit in viata reala.

Categoriile de frumusete

Adevarul in materie de relatii e ca exista mai multe categorii de frumusete – si fiecare dintre noi suntem setati sa ramanem in categoria noastra.

Un studiu facut de Universitatea din California arata ca atunci cand mai multi indivizi au fost pusi sa aleaga un partener dezirabil din mai multe optiuni, ei au ales mereu persoana care le semana fizic sau care era la fel de atragatoare ca si ei. Ceea ce a fost cel mai impresionat era ca persoanele mai putin atragatoare alegeau mereu oameni la fel de putin atragatori ca si ei.

“Se numeste parteneriat asortat. In mare parte, oamenii nu se cupleaza aleatoriu. Ei aleg alti oameni care au ceva in comun cu ei, iar cel mai importat este felul in care arata”, spune doctorul George Fieldman, un medic specializat pe comportament cognitiv, din Londra.

De asemena, un aspect foarte important este coeficientul de inteligenta al partenerilor si studiile facute – acestea fiind de obicei apropiate in cazul casniciilor fericite.

Dezastrul amoros din afara categoriei

Desi nu este exclus ca cineva foarte atragator sa se indragosteasca de cineva mai putin atragator, deoarece cu totii stim zicala “ceea ce e inauntru conteaza”, aceste iubiri nu dureaza niciodata prea mult.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: