Femeile se nasc prost dispuse

Suna ca un comentariu misogin, dar se pare ca stiinta spune ca femeile sunt predispuse spre o proasta-dispozitie.

Femeile se nasc prost dispuseOamenii de stiinta au descoperit ca, paradoxal, creierul femeilor este programat pentru a percepe mai amplificat anxietatea, depresia si starile de spirit schimbatoare, comparativ cu barbatii.

Si de parca nu ar fi fost de ajuns, toate aceste dispozitii sunt intensificate de consumul mai mare de proteine, mesele slab-calorice si dietele drastice.

Se cunoaste deja de mult timp ca femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie decat barbatii. Una din patru femei va fi tratata de depresie candva de-a lungul vietii.

Potrivit unui studiu facut in Suedia, ceea ce face diferenta dintre barbati si femei, in materie de buna-dispozitie si calm, este produca de “serotonina”, sau “hormonul fericirii”. – pur si simplu femeile produc mai putina serotonina decat au nevoie pentru a fi fericite.

Pe langa productia scazuta de serotonina, femeile se confrunta si cu mai multe probleme si fluctuatii hormonale decat barbatii, ceea ce le da peste cap intregul organism, transmite Dailymail.co.uk.

Problema dietelor

Medicii suedezi sugereaza si ca si dietele au un rol important in accentuarea depresiei in randul femeilor.

Pentru a produce “hormonul fericirii”, este nevoie de o dieta bogata-caloric – de aceea femeile sunt mai “indragostite” de ciocolata si alte dulciuri, mai mult decat barbatii.

De asemenea, dietele cu multe proteine scad nivelul serotoninei, ceea ce le face pe femei sa fie cu nervii intinsi la maxim aproape tot timpul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: