De cand suntem egale barbatilor?

Traim intr-o societate in care cuvantul barbatului nu mai este ordin pentru femeie, exista sprijin reciproc in familie si increderea reprezinta pilonul principal pe care este construita o relatie. Femeile nu mai stau la cratita, s-au emancipat. Acum sunt femei de afaceri, le place puterea si statutul social.

Mai nou nu mai vrem nici copii, spunem ca sunt o piedica in avansarea noastra in cariera. Acceptam sa facem unul singur pe la 35-40 de ani la rugamintile profunde ale sotului si de teama de a nu ramane singure la batranete. Ideea de familie este complet diferita de cea de secolul trecut, acum banii, luxul si distractia reprezinta viata perfecta.

Cine a spus ca vrem egalitate?

Egalitate intre sexe

Mai multe femei spun ca militeaza pentru egalitatea intre sexe. Dar cat adevar este in aceasta dorinta? Am mai vrea sa fim egale barbatilor daca am fi in epoca de piatra si ar trebui sa mergem cu partenerii la vanat pentru a ne hrani familia? Sau daca am fi in perioada razboiului si am fi obligate sa luptam pe front pentru libertatea copiilor nostri? Cat de puternice am fi daca ni s-ar cere sa ne impuscam inamicul pentru ca noi sa supravietuim?

Cerem egalitate in drepturi doar in momentul in care vrem o cariera, vrem sa plecam de acasa, sa ne facem un nume in societate. Dar asta, dragele mele, nu este egalitate. Egalitate inseamna sa fii puternica, sa fii dura, sa poti oricand sa iti protejezi familia, sa poti oricand da cu pumnul pentru a te apara sau sa alergi dupa o minge timp de o ora jumatate (sport numit fotbal). De ce sa vrem asta cand noi ne topim si la cea mai neinspirata poveste de dragoste dintr-un film romantic?

Cand devenim puternice, ne cresc testicule

Egalitatea intre femei si barbati

Am auzit de multe ori expresia „Ti-au crescut c*&%e”. Eu nu am vazut niciodata pana acum o femeie cu testicule. Si de ce ne-ar creste astfel de bijuterii? Sau, mai bine zis, de ce sunt atat de masculine, cand de fapt acestea dor in draci chiar si la cea mai mica lovitura? Eu nu vreau sa imi creasca testicule, ci muschi si nu pentru a fi egala barbatului (niciodata nu mi-am dorit asta), ci pentru a scapa de teama de a merge singura seara pe strada.

Egalitatea intre sexe este o minciuna, nimeni nu vrea sa fie egal: barbatii nu vor sa petreaca ore in sir in fata oglinzii pentru a se aranja sau sa planga alaturi de noi la The Notebook, in timp ce nici noi nu vrem sa avem par pe piept, sa bem bere si sa stam in fata televizorului.

Ce vrem de fapt?

Am vrea sa exista respect intre barbati si femei, sa nu mai fie femei maltratate si batute. Am vrea ca femeia de la tara sa aiba un cuvant de spus in fata barbatului si sa nu ii fie frica sa il contrazica. Am vrea sa avem relatii fericite, in care gelozia si violenta nu au ce cauta. Am vrea sa fim fericite, sa iubim si sa fim apreciate pentru ceea ce facem.

Barbatii au descoperit focul, dar femeile au aflat cum sa se joace cu el.” – Sarah Jessica Parker

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: